Hoppa till sidans innehåll

Triathlon


 

Resultat Triathlon

 

Grenledare Henrik Juhlin 0727290718

 

Tävlingsregler

Triathlon består av tre moment som genomförs i en följd.

Simning: Ca 300 m i Öppet vatten och valfritt simsätt

Det kommer finnas badvakter både på land och i vattnet. Badmössa, simglasögon och våtdräkt är tillåtet men inget krav. Övriga redskap för simning är ej tillåtna. Start sker ifrån vattnet.

Cykel: Ca 10 km landsvägcykling

För att ge en så rättvis tävling som möjligt kommer VIF Stockholm att tillhandahålla tävlingscyklar på plats för tävlingen. Medtag egen hjälm! OBLIGATORISKT!

Löpning: Ca 2,5 km på grusväg och asfalt

Växling: Växling mellan sim- och cykelmomentet samt mellan cykel- och  löpmomentet sker i det speciella växlingsområdet. I växlingsområdet har varje tävlande sin reserverade plats där tävlingsutrustning och kläder kan förvaras.

  

Hej alla triathleter!

Sommar-VM närmar sig med stormsteg och det är dax att lätt upp på träningen och börja toppa formen till årets förmodligen viktigaste lopp.

Här är lite information kring triathlontävlingarna:

Vi kommer att köra 3 heat med start

Heat 1 kl 9:00

Heat 2 kl 10:00 

Heat 3 kl 11:00.

Vilket Heat du tävlar i och därmed vilken starttid du här.

 

Inför racet behöver DU registrera dig för tidtagning via länken nedan.  

Registreringslänk: www.race.se/lopp/vattenfallsmästerskapen/4712

 

  • DU måste registrera dig för att få en nummerlapp samt för att tidtagningen ska fungera
  • DU måste registrera dig senast den 12 september
  • Triathleter skall ange info om de ska anmäla sig till heat 1, 2 eller 3
  • Nummerlappar hämtas ut från och med fredag kl. 08.00 vid sekretariatet för löpningen

 

Raceinfo

 

Inför Start

Cyklar och cykelhjälmar (man är välkommen att ta med sin egen cykelhjälm om man vill det) kommer finnas vid parkeringen vid Sjöhistoriska museet från kl 8:00 på lördag morgon. Det kommer att finnas 35 tillgängliga cyklar.

Startar ni i Heat 1 kommer ni kunna välja cykel och ställa in sadel etc från och med kl 8:15. Startar man i ett senare heat finns cyklarna tillgängliga från att startande i tidigare heat lämnat sin cykel vid växlingsplatsen. (ca 30 min före start)  

Avser du byta om i omklädningsrummen vid Kampementsbadet räkna med att det är lite drygt 1 km att ta sig till starten. VIF Stockholm ansvarar inte för väskor/värdesaker som lämnas runt start/växlingsområdet.

 

Simning

Simningen sker utomhus i Djurgårdsbrunnsviken. Vattentemperaturen förväntas vara (lite burrigt) runt 15-17 grader. Simningen är inte speciellt lång men räkna med 5-10 min i vattnet så någon form av våtdräkt samt badmössa alt neoprenhuva är att rekommendera.

Starten kommer att ske från vattnet. Det kommer att finnas funktionärer och livräddare både i båt och på land.

Växling simning-cykel

Varje startande kommer ha möjlighet att förbereda sin startplats i växlingsområdet där man lämp0ligtvis placerar sin cykel+ hjälm, nummerväst, skor och racekläder.

Innan man lämnar sin växlingsplats med cykel MÅSTE hjälmen samt nummervästen vara på!

  • Det är TOTALT FÖRBJUDET att cykla i växlingsområdet utan man får springa med cykeln upp till Djurgårdsbrunnsvägen där cyklingen börjar.

 

Bryter man mot någon av dessa regler blir man diskad från tävlingen.

 

Cykling

Cyklarna kommer att vara “City Bikes” with 7 speeds, coaster brake, fenders and rack. Det kommer inte finnas möjlighet att byta pedalerna till cyklarna så cykelskor är inte att rekommendera utan cykla gör man bäst i löpardojjor.

Cyklingen sker på asfalt längs med snitslad bana. Förhoppningsvis kommer det vara relativt begränsat med trafik men var vänlig att håll uppsikt och visa hänsyn i trafiken.

 

Växling cykel-löpning

Avstigning från cykeln sker på Djurgårdsbrunnsvägen. (fortfarande förbjudet att cykla i växlingsområdet) Cykeln leds till avsatt område där man lämnar cykeln och fortsätter vidare till löpningen. Cykelhjälmen skall vara på fram till dess att du lämnat av cykeln.

Funktionärer och skyltar i växlingsområdet som kommer hjälpa till att guida dig rätt.

 

Löpning

Löpsträckan sker också den längs markerad bana främst på grusväg men finns även korta sträckor på gräs och asfalt. Målgången är på Greve von Essens väg, vid tävlingscentrum för löpningen.  

 

Efter målgång vänligen lämna nummerlappsvästen i sekretariatet.

För frågor var kontakta Henrik Juhlin, This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 22 SEP 2017 10:07
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Vattenfalls IF Stockholm - Korpen
Evenemangsgatan 13
16956 Solna

Kontakt:
Tel: 087395000
E-post: vif.stockholm@vatten...