Hoppa till sidans innehåll

Beachvolleyboll


Grenledare:

Filippa Kjaerboe   0737785708

Katarina Bäcklund 0725178254

(Klicka på namnet för att maila)

Klicka här för att komma till spelschemat!!!

 

 

En av fördelarna med att tävlingarna hålls på Gärdet är att det finns beachvolleybollplaner!!!

Du kan anmäla dig till någon av följande klasser: 

Trippel - mix 

Dubbel - herr

Dubbel - dam

Dubbel - mix

Vi förbehåller oss rätten att eventuellt ställa in någon av klasserna om det blir för få lag anmälda. 

REGLER

 

Vid fall 2 mot 2 har spelarna i laget har inga bestämda positioner på planen, däremot skall lagen ha en bestämd serveordning. Vid 3 mot 3 roterar laget positioner vid varje återvunnen boll. I det senare fallet skall spelaren som roterar in eller spelare till höger servar vid återvunnen boll.

Bollen sätts igång av en serve som skall slås bakom baslinjen. Serven skall slås med handen. Om bollen vidrör nätet vid serve är detta tillåtet.

Alla slag skall ske med kort beröring i.e fösning eller hållen boll är inte tillåtet. Det mottagande laget tar emot bollen med ett baggerslag, enhandsslag eller tomahawk*. Fingerslag i servemottagning är tillåtet, under förutsättning att fingerslaget är rent, dvs ej dubbelslag eller fösning. I praktiken använder tävlingsspelare inte fingerslag vid mottagning då det är ett för svårt slag att utföra rent.

Varje lag har tre tillslag inom laget, men kan lägga över/slå bollen även på första eller andra tillslaget. Om en spelare slår bollen i nät på den egna sidan är det tillåtet för den andra spelaren att spela upp bollen. Detta under förutsättning att laget håller sig inom sina tre slag. En block räknas som ett tillslag.

Ingen spelare får nudda nätet.

En match spelas till bäst av 3 set vilket väntas ta ca 45min. Alla seten spelas till 15. För att vinna ett set måste det skilja två poäng. Lagen får poäng på varje boll. Lottning avgör vem som får välja sida. Sidbyte sker sedan efter varje set. Blir det ett sista avgörande set byter lagen planhalva var femte poäng, detta för att inget lag skall få fördelar av vind, sol eller andra naturfaktorer. Under varje set har vardera lag har rätt till en time out per set á 30 sekunder. Skulle något lag få en skada har laget rätt till 3 minuters skade-timeout.

Spelplanen, en standardplan för beach alltid är 8x8m.

* Tomahawk

I det här räddningsslaget är det som man håller den indianska stridsyxan tomahawk över huvuden, redo att klyva, ja kanske en melon. 

 

Uppdaterad: 09 SEP 2017 03:46
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Vattenfalls IF Stockholm - Korpen
Evenemangsgatan 13
16956 Solna

Kontakt:
Tel: 087395000
E-post: vif.stockholm@vatten...