Hoppa till sidans innehåll

Cykelsektionen


OM CYKELSEKTIONEN

Sektionens mål är att stimulera Vattenfallarna i Stockholm till att börja cykla till jobbet eller annan cykelmotion, att öka intresset för deltagande i cykellopp och cykelsport samt att minska olyckor och skador genom ökad användning av reflexer, belysning, hjälm etc. Därtill att ge bra publicitet för Vattenfall som ett företag som satsar på friskvårdsaktiviteter och en aktiv personal. 

 

 

Några exempel på cykel-lopp

 

- Tjejtrampet, ca 50 km med start och mål på Gärdet i Stockholm. Bansträckningen varierar något mellan åren men som exempel gick loppet år 2002 från Gärdet norrut via Hagaparken, Sollentuna och Danderyd och avslutades genom Lill Jansskogen med målgång på Gärdet. Se www.tjejtrampet.com.

- Tjejvättern, 90 km med start och mål i Motala och går genom natursköna områden norr och öster om staden. Se www.cyklavaettern.com.

- Vätternrundan, 300 km är ett av världens största motionslopp på cykel och en fantastisk (?) upplevelse. Att trampa cykel en hel försommarnatt och dag i den underbara natur som området kring Vättern erbjuder, ja det är något alldeles extra. Sektionen brukar få starttider runt 04:00 på morgonen vilket gör att man inte behöver ha lyse. Man kan också försöka att anmäla sig själv men platserna brukar snabbt ta slut.

 - MTB-Vättern, ca 70 km med en bana som till ca 70 % består av grusvägar och återstoden är mindre stigar i terrängen. Se www.cyklavaettern.com.

 - Cykelvasan, ca 90 km längs med Vasaloppsspåret. Mycket populärt och platserna brukar ta slut på mindre än en timme.

 - Andra cykellopp. Det finns en mängd cykellopp att cykla som sådana eller som ett led i träningen inför t. ex. Vätternrundan. 

 

Övrigt

- Lånecyklar Några lånecyklar finns i cykelgaraget och kan lånas (korttid). Fråga Pär Attermo så får du besked om var nyckel finns.

 

- Träning, sektionen hoppas kunna ordna några gemensamma uteträningar inför Vätternrundan. I övrigt hänvisas till klubbarna runt Stockholm. T.ex. Fredrikshof och SMACK har träningar öppna för alla med utbildade ledare.

 

- Spinning finns på aktivitetsschemat och är en utmärkt träning såväl inför cykelloppen som för konditionsträning i allmänhet.

 

För mer info eller cykelsnack kontakta sektionsledare Jesper Kierkegaard

 

Uppdaterad: 14 MAJ 2019 22:14

Postadress:
Vattenfalls IF Stockholm - Korpen
Evenemangsgatan 13
16956 Solna

Kontakt:
Tel: 087395000
E-post: vif.stockholm@vatten...