Hoppa till sidans innehåll

VM2022 - VIF Stockholm 100 år!

01 NOV 2021 11:05
Hundra år sedan idrottsföreningen på Vattenfall bildades! Det ska förstås firas. Vattenfallmästerskapen i Stockholm nästa år lär bli de största på ett sekel, och Stockholms stadshus är bokat för festen.
  • Skapad: 01 NOV 2021 11:05

Att Vattenfall är ett företag med en stark idrottstradition är känt för de flesta. Men att Vattenfalls egna idrottsförening firar 100 år nästa år, det kanske inte är lika känt.

Förberedelserna inför ett jubileumsfirande av historiska proportioner pågår för fullt och ambitionen om att återigen kunna anordna det största Vattenfallsmästerskapet någonsin finns hos den arrangerande föreningen Vattenfalls IF Stockholm.   

ags att börja förbereda för Vattenfallmästerskap!

– Förra gången vi anordnade ett Vattenfallsmästerskap i Stockholm var 2017. Då deltog över 750 Vattenfallskollegor från olika delar av landet. Det var mig veterligen det största dittills.

Denna gång i och med att vi firar 100 år som förening och i och med att vi tror att det finns ett stort behov av att återigen få göra något riktigt roligt tillsammans med sina kollegor, så förbereder vi för att kunna ta emot upp emot 1200 deltagare, säger Mikael Hellsvik ordförande i VIF Stockholm.

Bankett i Blå hallen

Tävlingarna kommer att anordnas i nära anslutning till huvudkontoret i Solna. Det är en tradition att i samband med tävlingarna anordna en kamratfest och för säkerställa att så många deltagare som möjligt kan delta, så är Stockholms stadshus bokat sedan lång tid tillbaka.

– Vi som arbetar med det här gör det helt ideellt och när vi har diskuterat kring vad vi själva tror blir allra roligast att arrangera och vad vi tror kommer locka flest deltagare, så landade vi i att inget kan slå en bankett i Blå Hallen, där även Nobelfesten hålls. Pandemin kan förstås påverka och givetvis är det en förutsättning att vi kommer att tillåtas arrangera tävlingarna som vi har tänkt, säger Mikael Hellsvik.

Följ med på digitala pass

Utöver planeringen av ”Inomhus-VM 2022”, så anordnar VIF Stockholm digitala pass varje vecka för att uppmuntra till att fortsätta hålla igång trots att stor del av föreningens ordinarie verksamhet har tvingats stänga ner.

– Pandemin har förstås tärt på oss alla och många har vittnat om att man sitter dåligt hemma vid köksbordet och rör på sig mindre än vad man kanske brukar göra i vanliga fall. Därför är vi extra glada att vi har så duktiga och engagerade instruktörer som ställer upp och håller i pass för oss när vi har tvingats hålla våra lokaler på kontoret stängda. Samtidigt så längtar vi förstås att få återgå till ordinarie verksamhet och om ett år få anordna det bästa Vattenfallsmästerskapet någonsin, säger Mikael Hellsvik

Fakta

Jubileumstävlingen:

Arrangeras i Solna med omnejd helgen 16-17 september 2022.

Grenar:

  • Badminton
  • Bordtennis
  • Bowling
  • Luftskytte
  • Simning
  • Innebandy
  • Rinkbandy
  • Padel

Anmälan:

Anmälan till evenemanget öppnar i februari/mars 2022.

Vilka kan delta?

Alla som är anställda av ett av Vattenfall majoritetsägt bolag och är medlem i Vattenfalls IF.

Hur blir man medlem?

Besök www.vattenfallsif.se och ansök om medlemskap i den lokala förening som du vill ansluta dig till.

Håll dig uppdaterad:

Skribent: VIF Stockholm
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Vattenfalls IF Stockholm - Korpen
Evenemangsgatan 13
16956 Solna

Kontakt:
Tel: 087395000
E-post: vif.stockholm@vatten...