Hoppa till sidans innehåll

Tony Irvings uppmaning: Each one, teach one!

10 FEB 2020 13:00
Fredagen den 31 januari 2020 arrangerade Danssektionen i Vattenfalls IF Stockholm en workshop i bugg och fox under ledning av Tony Irving från tv-programmet Let´s Dance.
  • Uppdaterad: 10 FEB 2020 12:57

Bugg som motionsdans blir allt mer populärt samtidigt som allt fler dansar fox ute på dansbanor. Dans är rena hälsoboosten då det skapar social gemenskap, rörelse och glädje. Att dansa är helt enkelt ett kul sätt att få in mer rörelse i vardagen.

För att få fler att våga prova socialdans så bjöd danssektionen in till en genomgång av grundstegen i bugg och fox. Det blev en crashcourse under tre timmar som inkluderade en föreläsning om dansens historia samt vett och etikett på dansgolvet. Ett 50-tal vattenfallare deltog som förare och följare.

Tony Irvings mål var att lära ut de tekniska grunderna som alla kan öva på. Men hur ska man komma ihåg allt detta undrade en deltagare? Jo svarade Tony, om alla kommer ihåg en grej så kommer ni ihåg allt tillsammans. I dansen kallar man det ”Each one, teach one”. Så när ni nu fortsätter träna i danssektionen och alla lär en person en sak så kommer ni alla utvecklas och bli bättre.

Att fortsätta träna dans och få fler att ta steget är precis vad Danssektionen siktar mot detta år. Alla intresserade är välkomna att öva dans i lilla Salen på måndagar mellan kl.11-11:45. Ambitionen är att vissa tillfällen blir tillsammans med instruktör. För att få reda på när det blir, anmäl ditt intresse till Sektionsledare Fredrik Carlsson.

Vidare berättade Tony att det blir allt vanligare att man kan dansa både förare och följare och för att visa det så bär man ett gult band runt handleden när man är ute och dansar.

Som sagt, det är aldrig för sent att börja dansa och det finns massor av roliga danser, så varför inte börja nu?

 


E-post: This is a mailto link

Postadress:
Vattenfalls IF Stockholm - Korpen
Evenemangsgatan 13
16956 Solna

Kontakt:
Tel: 087395000
E-post: vif.stockholm@vatten...