Hoppa till sidans innehåll

Framgångar för VIF Stockholm i golf-VM!

18 SEP 2020 16:04
Den 4-5 september avgjordes golf-VM i Vänersborg och Trollhättan med ett 100-tal deltagare från hela landet. VIF Trollhättan stod för en välarrangerad tävling där VIF Stockholm var med i segerstriden…
  • Uppdaterad: 18 SEP 2020 16:04

Efter två dagars intensivt spel med tuffa förhållanden under den andra rundan på Koberg Golfklubb stod rutinerade Jörgen Järnesjö från Kalmar som segrare i klassen utan handikapp. Tvåa slutade Gustav Wenker från VIF Stockholm som hade bästa resultat dag 2. Grattis! Niklas Lundvall från VIF Stockholm gick som en av tre spelare i ledarbollen under den andra rundan och slutade till sist på en hedrande fjärdeplats.

I handikappklassen gick det ännu bättre – numera pensionerade Janne Berglund, tävlande för VIF Stockholm, stod som totalsegrare efter att ha lyckats med en fantastisk runda under den krävande andra dagen! Gustav Wenker hamnade på femte plats i denna klass och även Harri Lehtonen (plats 8) och Niklas Lundvall (9:a) slutade på topp-tio-listan.

Frågan som alla diskuterade under tävlingsdagarna var om det ska behöva dröja fyra år till nästa golf-VM? Många hoppas på ett inofficiellt VM år 2022 – kanske i Stockholm?

Bildtext: Niklas Lundvall puttar för en slutgiltig fjärdeplats på 18:e hålet på Kobergs Golfklubb.

Skribent: Markus Fischer
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Vattenfalls IF Stockholm - Korpen
Evenemangsgatan 13
16956 Solna

Kontakt:
Tel: 087395000
E-post: vif.stockholm@vatten...